31 styczna br. w Sosnowcu odbyła się pierwsza w tym roku atestacja żywności w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”,odbywającego się pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Tego dnia członkowie Loży Ekspertów – składającej się z grona specjalistów zawodowo związanych z branżą spożywczą – sprawdzili smak, wygląd i stosunek jakości do ceny blisko 140 artykułów spożywczych różnego rodzaju. Wśród ocenianych produktów znalazły się również sery z firmy rodzinnej Leda-Ser z Wólki Krowickiej, które otrzymały certyfikat jakości oraz maksymalną liczbę punktów, a co za tym idzie tytuł „TOP PRODUKT”.
Laureaci programu otrzymują pakiet narzędzi wspierających ich działania marketingowe. Poza możliwością korzystania z godła na wszystkich polach eksploatacji, zestaw obejmuje m.in. profesjonalne zdjęcia nagrodzonych produktów, materiały prasowe, czy bon na bezpłatne konsultacje z Centrum Znakowania Żywności.
Takie wyróżnienie jest z pewnością potwierdzeniem wysokiej jakości produktów, ale również słuszności dewizy, która przyświeca firmie Leda-Ser: tradycyjnie, zdrowo i smacznie.
SERDECZNIE GRATULUJEMY !